60 godina Vegete Zlate Bartl

Novosti   |   26.02.2019.

Ovih dana u našoj školi učenici 2. d razreda (turističko-hotelijerski komercijalisti) pod mentorstvom profesorice Ljubice Mihaljević rade na projektu pod nazivom 60 godina Vegete Zlate Bartl. Radi se o obradi Vegete, Podravkinog začina. Vegeta je Podravkin originalan i jedinstven proizvod, dodatak jelima koji već dugi niz godina oplemenjuje i krasi razna jela ljudi u više od četrdeset zemalja svijeta. Osmišljena je u Podravkinim istraživačkim laboratorijima prije točno 60 godina u timu pod vodstvom skromne i samozatajne profesorice Zlate Bartl.

Učenici i profesorica ovim projektom žele odati počast Zlati Bartl, voditeljici tima koji je stvorio Vegetu – začin kojim naše bake i mame začinjavaju jela jer svako je jelo ukusnije uz žlicu Vegete. O tome koliko je Zlata Bartl bila skromna govori i to da je uvijek isticala kako Vegeta nije samo njen izum i zasluga nego rezultat rada cijelog tima. To i nama danas može biti vrijedna poruka o tome kako su zajedništvo i timski rad ključni za stvaranje velikih i značajnih djela, baš poput Vegete. 

Na kraju ističemo da smo značajan poticaj dobili i od same Podravke iz Koprivnice. Za kvalitetnije predstavljanje projekta donirali su nam Vegetu i Vegetu Natur, šalice za juhu, dvije odlične vrste juha u prahu te kemijske olovke i vrećice. Time su dokazali da je profesorica Zlata prepustila brigu o Vegeti i Podravki novim plemenitim rukama.

 

Zapisala: Barbara Kovačić, 2. d THK

Snimio: Patrik Abalić, 2.d THK

Za učenike


Državna matura

Školska godina 2018./2019.

Kalendar polaganja - ljetni rok

Kalendar polaganja - jesenski rok

 

Podjela potvrda o položenim ispitima ljetnog roka državne mature 

17. srpnja 2019. u 10:00 sati kod ispitnog koordinatora.

 

Jesenski rok državne mature

Restoran Strukovne škole Virovitica

Restoran je u sklopu zgrade Strukovne škole Virovitica. U njemu učenici konobari, kuhari i slastičari uz nadzor stručnog osoblja spravljaju i poslužuju jela i uče vještine svojeg budućeg zanimanja. Restoran je opremljen modernom opremom i svime što je potrebno da bi se gosti ugodno osjećali u njemu. Raspolaže s 80 mjesta.

Pogledajte jelovnik

Radno vrijeme

ponedjeljakne radimo
utorak10:00 - 15:00
srijeda10:00 - 15:00
četvrtak10:00 - 15:00
petak10:00 - 15:00
subotane radimo
nedjelja i
blagdani
ne radimo

Za nastavnike


Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.