Iskustva učenika Strukovne škole Virovitica koji su sudjelovali u projektu Erasmus+ programa „Praksom do savršenstva“, u Bragi, 12.-26.1.2019.

Projekt Erasmus+   |   07.02.2019.

Ivana Berda

Dvotjedno putovanje u Portugal koje nam je donijelo puno nezaboravnih iskustava svima će još dugo ostati u lijepom sjećanju. Dobili smo priliku da svoje znanje primijenimo u praksi te tako poboljšamo naše tehničke vještine. Ovaj projekt pomogao nam je da razvijemo naše odgovornost i snalažljivost te da se prilagodimo na druge običaje, kulturu, klimu, ljude, jezik i hranu. Usavršili smo govor engleskog jezika te naučili ponešto portugalskog. Upoznali smo nove prijatelje te njihov način života.

 

Anja Đukić

Moje iskustvo u Portugalu je bilo i više od onoga što sam očekivala. Bilo je puno zabave, nove kulture i učenja novog. Ako bih mogla ponoviti nešto slično tome uradila bih to u nanosekundi. Od vremena provedenog na mjestu prakse do kasnih sati u hotelskoj sobi, šetnji po gradu i upoznavanju novih ljudi. Moje vrijeme provedeno u Portugalu je bilo zabavno i očaravajuće.

 

Matej Maturanec

U Portugalu me je najviše iznenadilo gostoprimstvo Brage Mob-a koji su nam omogućili dvotjednu praksu u Bragi. Uvijek su nam bili na raspolaganju i rješavali su sve naše nesporazume. Na radnome mjestu u "Presciontu" imao sam priliku raditi u računovodstvu. Iako nisu najbolje baratali engleskim jezikom, uspjeli smo se sporazumjeti i stvorili smo prijateljstva za cijeli život. Upoznali smo i dosta o povijesti  Brage koja je bogata i zanimljiva.Portugalu je bilo definitivno nezaboravljivo i pamtiti ću to iskustvo cijeli život.

 

Lea Marčeta

Portugal. Država na drugom kraju Europe, država u kojoj sam dobila priliku otići na praksu na dva tjedna. I otišli smo. Očekivanja su mi bila doista velika i svaka sitnica je ispunila moja očekivanja. Kao prvo vožnja avionom je bio veliki šok za nas učenike jer se nikada nismo vozili u njemu. Zapravo nije bilo uopće strašno, bilo je novo veliko novo iskustvo. Hotel je bio prekrasan, osoblje također. Na praksi sam bila sa kolegom iz razreda. Radili smo u računovodstvenom servisu, nije bilo naporno, bilo je vrlo zabavno. Kolege s posla su bili divni prema nama i stvarno im mogu još jednom zahvaliti za sve. Što se tiče hrane pretežno se pravi riba, ali i ostalo. Mi smo bili u grada imenom Braga. Braga je vrlo predivan grad i siguran za život. Uživala sam. Posjetili smo Lisabon i Porto. U Lisabonu je bilo kišno vrijeme, ali bio je lijep grad. U Portu je bilo sunčano i jako lijepo smo se proveli. Iskreno, Porto mi je ljepši od Lisabona. Upoznali smo nove prijatelje iz Turske, Engleske, Slovenije i Italije. Nas 14 učenika se jako povezalo na ovom putovanju. Ovo je bilo jedno predivno iskustvo koje nikada ne želim zaboraviti jer je stvarno bilo predivno. Ovom prilikom htjela bih se zahvaliti našim profesoricama, Mirjani i Gordani, što su nam pomogle u svakoj nevolji, bile nam druge mame u ova dva tjedna i što su se pobrinule da sve bude kako treba. Hvala Vam!

 

Nikola Mujaković

Prvi put sam radio u skladištu i jako je teško, inventura je bila iscrpljujuća, sve dijelove se mora prebrojat, zapisat i još onda ljudi konstantno dolaze pa ih uzimaju pa se mora prepravljat kako bi  bilo točno da ide u sustav. Engleski mi se dosta poboljšao, sad lakše mogu raditi pod stresom, dosta sam naučio i planirati i rasporediti poslove kako bi sve stigao u određenom roku, nije mi bio problem biti sam, zato što su svi u tvrtki u kojoj sam radio bili jako dobri i komuniciranje sa njima nije bio problem. Uglavnom putovanje u Bragu je bilo jedno od najboljih mojih iskustava do sad i rado bih to ponovio. 

 

Matija Huber

Projekt Erasmus+ mi se najviše svidio jer je većina obilazaka, objeda i sličnoga bilo odlično organizirano. Svi članovi organizacije Braga mob koje sam upoznao i s kojima sam pričao bili su veoma ljubazni i otvoreni za sva moja pitanja. Svi organizirani obilasci su mi se svidjeli jer su se vodiči pobrinuli da saznamo sve bitne informacije. Hotel je ispunio sva moja očekivanja pa čak i više od toga. Na radnom mjestu su se pobrinuli za sve što nam je bilo potrebno te su nam koliko je god to moguće olakšali vrijeme provedeno tamo. Moj pogled na cijeli projekt Erasmus+ je pozitivan i mislim da je to odlično iskustvo koje će mi mnogo pomoći u budućnosti.

 

Dominik Rukavina

Iskustvo u Portugalu je bilo odlično od samog početka. Vožnja avionom je bila ugodna iako mi je to bio prvi put da putujem na taj način. Kada sam došao u Portugal susreo sam se sa mnogim stvarima koje prije nisam vidio. Na primjer to je Atlantski ocean koji sam do tada viđao samo na slikama,ali tu je i sam Portugal općenito, pošto mi je to bio prvi put da sam u toj državi, a i ljudi su puno ljubazniji nego kod nas. Za vrijeme radnog vremena naučio sam dosta o Portugalskoj kulturi i njihovoj hrani te sam naučio kako se priprema biftek, kako se pripremaju škampi i hobotnica i još mnogo njihovih nacionalnih jela.

 

Antonijo Kokoška

Meni se osobito svidjela Braga, ima puno lijepih  mjesta koja smo posjetili. Vodiči su bili zabavni i uvijek su pružali dobro društvo. Mjesto gdje sam obavljao praksu bilo je Anainox u kojem su radili jako zabavni i susretljivi radnici. Na praksi sam radio obradu, doradu i strojno farbanje metala. Bilo mi je jako lijepo i opet bih volio posjetiti Portugal.

Za učenike


Državna matura

Restoran Strukovne škole Virovitica

Restoran je u sklopu zgrade Strukovne škole Virovitica. U njemu učenici konobari, kuhari i slastičari uz nadzor stručnog osoblja spravljaju i poslužuju jela i uče vještine svojeg budućeg zanimanja. Restoran je opremljen modernom opremom i svime što je potrebno da bi se gosti ugodno osjećali u njemu. Raspolaže s 80 mjesta.

Pogledajte jelovnik

Radno vrijeme

ponedjeljakne radimo
utorak10:00 - 15:00
srijeda10:00 - 15:00
četvrtak10:00 - 15:00
petak10:00 - 15:00
subotane radimo
nedjelja i
blagdani
ne radimo

Za nastavnike


Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.