Pronašla sam deliciju

Novosti   |   08.06.2018.

Na poziv Muzeja grada Koprivnice i Muzeja prehrane Podravka koji su raspisali natječaj za mlade „Zagrizi tradiciju, pronađi deliciju!“  odazvala se i naša Strukovna škola.

Prijavila sam jelo koje redovito kušam kod svog djeda: Zalito meso. Za prigodnu brošuru opisala sam postupak izrade i fotografirala kantu, meso i mast te postupak vađenja i grijanja mesa i kobasica. Moj radišni djed izrađuje ovo jelo dugi niz godina za potrebe svoje obitelji tj. sve nas koji  rado kušamo Zalito meso kad god svratimo kod njega.

Za umjetnički natječaj na temu života i prehrane na selu pripremili smo interaktivnu instalaciju - kantu za Zalito meso koju smo „obukli“ u domaću tkanu pregaču, napunili brošurama i fotografijama koji prate izradu tog gotovo zaboravljenog jela. Članice žirija - etnologinje bile su oduševljene kad im je stigla tajnovita pošiljka: većina od 41 pristiglog rada  bila je u kovertama (mahom likovni radovi) a iz Virovitice im stigao – paket! Naša interaktivna instalacija je osvojila njihova srca!

Na otvorenju izložbe i podjeli nagrada kojoj smo 7. lipnja prisustvovali, stručni žiri je obrazložio da ih je naš rad oduševio pristupom temi, jednostavnošću i inventivnošću. Prepoznali su našu "3D" ljubav prema tradiciji u gastronomiji i  nagradili nas 3. mjestom!

 Sudjelujući u ovom projektu htjela sam zabilježiti i sačuvati način izrade ovog ukusnog, posebnog jela koju tako uporno njeguje moj dobri djed. Nakon ovako osvojene nagrade ovo jelo (p)ostaje – nezaboravno! Bit će to prvo jelo koje ću upisati u prelijepu bilježnicu koju sam dobila kao suvenir iz Galerije naivne umjetnosti. No ne i zadnje!  

Ovom prilikom zahvaljujem najprije svom djedu, zatim ravnateljici, mentorici, mesnici Kalinić, Đurđi Gradinjan, knjižničarki, teti Ivanki i domaru. Svi su oni pomogli da se ovo jelo na umjetnički način pokaže i učini nezaboravnim!

 

Hoselita Tot, 3.f

Ljubica Mihaljević, prof.

Za učenike


Državna matura

Restoran Strukovne škole Virovitica

Restoran je u sklopu zgrade Strukovne škole Virovitica. U njemu učenici konobari, kuhari i slastičari uz nadzor stručnog osoblja spravljaju i poslužuju jela i uče vještine svojeg budućeg zanimanja. Restoran je opremljen modernom opremom i svime što je potrebno da bi se gosti ugodno osjećali u njemu. Raspolaže s 80 mjesta.

Pogledajte jelovnik

Radno vrijeme

ponedjeljakne radimo
utorak10:00 - 15:00
srijeda10:00 - 15:00
četvrtak10:00 - 15:00
petak10:00 - 15:00
subotane radimo
nedjelja i
blagdani
ne radimo

Za nastavnike


Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.