RAZGOVOR: IVANA PREPELEC, 3.G, POBJEDNICA NA REGIONALNOM NATJECANJU GASTRO U OSIJEKU: slatki izložak dostojan državnog natjecanja

Novosti   |   28.02.2018.

Na regionalnom natjecanju učenika ugostiteljskih usmjerenja „GASTRO 2018." koje se održalo u Osijeku 16. veljače među 17 strukovnih škola iz sedam županija istočne Hrvatske koji su se natjecali u  osam disciplina sudjelovali su i učenici i mentori Strukovne škole Virovitica. Rozalija Firšt, učenica 4.d razreda, smjer turističko-hotelijerski komercijalist, pod vodstvom mentora Josipa Botića osvojila je 4. mjesto u disciplini Pripremanje barskih mješavina, dok je Ivana Prepelec, učenica 3.g razreda, smjer slastičar, pod vodstvom mentorice Melite Balenović osvojila 1. mjesto u disciplini Pripremanje slatkog izloška na tanjuru i time se plasirala na državno natjecanje koje će se održati od 19. do 22. ožujka 2018. u Malom Lošinju. Potražili smo pobjednicu Ivanu i njezinu mentoricu kako bi s nama podijelile dojmove.

Kakvi su tvoji doživljaji s Gastra?

  • Najviše stresni.

Kako si se osjećala nakon svega?Je li ti bilo lakše kad je bilo gotovo?

  • Nisam osjećala olakšanje, imala sam tremu, bilo me je strah, ali bilo mi je drago kad je završilo.

Jesi li zadovoljna svojim uspjehom i bi li promijenila nešto u izradbi?

  • Promijenila bih dekoraciju, smatram da je mogla biti bolje napravljena.

Od čega je sastavljena tvoja slastica i koliko dugo traje priprema?

  • Slasticu čine biskvit i krema. U biskvit stavljam bademe, šećer, brašno i naribani limun. Priprema traje četiri sata uključujući dekoraciju. Mukotrpno je vrijeme pripreme u usporedbi s tim da se slastica pojede za dvije minute.

Ima li nešto što daje poseban okus? Nešto što tu slasticu čini posebnom?

  • Mislim da bi to bilo šumsko voće.

Odakle si dobila inspiraciju? Gdje je nalaziš?

  • Morali smo sami smisliti kako ćemo ukrasiti slasticu. Tema je bila šumsko voće i bademi. Tražili smo nešto na internetu, no ništa nismo pronašli. Malo smo šarali čokoladama i napravili nešto što je funkcioniralo.

Jesi li već sudjelovala na natjecanjima?

  • Na takvima ne. Gastro mi je prvo pravo natjecanje.

Jesi li zadovoljna svojim uspjehom? Jesi li to očekivala?

  • Nisam očekivala, mislila sam da ću biti zadnja jer su svi završili prije mene.

Kako si se pripremala za natjecanje?

  • Svaki dan smo radili. Bilo je naporno i dosadilo mi je raditi svaki dan isto, ali ipak nije bilo toliko naporno kao na natjecanju.

Što prijatelji misle? Jesu li sretni?

  • Prijateljice su mi rekle da su jako ponosne.

Znaš li uvijek što ćeš pripremati?

  • Uvijek imam plan i unaprijed znam što ću pripremati.

Kakve ti je slastice najlakše pripremati?

  • Najlakše mi je pripremati dizane kolače.

Gdje se vidiš u budućnosti?

  • Želim imati vlastiti posao, slastičarnicu ili slično.

Kakve slastice želiš raditi?

  • .. mađarice i ostalo.

Misliš li da će ti tvoja struka pomoći u budućnosti u pronalaženju karijere?

  • Da, mislim da bi moglo biti od pomoći u pronalasku posla.

Imaš li podršku obitelji i praviš li njima kolače, kakve vole oni, a kakve ti?

  • Pravim im kroasane. Ja volim sve.

 

O Ivaninu uspjehu razgovarali smo i s njezinom mentoricom stručnom učiteljicom Melitom Balenović.

 

Kakva su vaša dosadašnja iskustva i rezultati na natejcanju Gastro?

  • Lani smo na regionalnom natjecanju bili drugi, a na državnom peti, ovo je prvi put da je u konkurenciji s drugim školama naša učenica baš prva.

Uživate li i vi u Ivaninim slasticama?

  • Bila je uvjerljivo najbolja. Svi uživamo u njezinim slasticama.

Mislite li da je škola dovoljno opremljena?

  • Dosta smo stvari i same donosile, ali smo ponosni što smo prvi.

                                                                             

                                                                              Mateja Jakupec i Iva Nater, 1.b

Za učenike


Državna matura

 

 

Školska godina 2017./2018.

Kalendar polaganja - ljetni rok
Kalendar i vremenik polaganja - jesenski rok

Potvrde o položenim ispitima državne mature učenici mogu preuzeti u tajništvu škole u petak, 21. rujna 2018. godine od 09:00-12:00 sati.

 

Restoran Strukovne škole Virovitica

Restoran je u sklopu zgrade Strukovne škole Virovitica. U njemu učenici konobari, kuhari i slastičari uz nadzor stručnog osoblja spravljaju i poslužuju jela i uče vještine svojeg budućeg zanimanja. Restoran je opremljen modernom opremom i svime što je potrebno da bi se gosti ugodno osjećali u njemu. Raspolaže s 80 mjesta.

Pogledajte jelovnik

Radno vrijeme

ponedjeljakne radimo
utorak10:00 - 15:00
srijeda10:00 - 15:00
četvrtak10:00 - 15:00
petak10:00 - 15:00
subotane radimo
nedjelja i
blagdani
ne radimo

Za nastavnike


Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.