„Lješnjomedska rapsodija moga kraja“ – izrada gastro suvenira naše županije sa Sandrom Jadek

  Novosti         11.03.2024.

U ponedjeljak, 11. ožujka 2024. godine u kabinetu slastičarstva Strukovne škole Virovitica održana je četvrta aktivnost projekta Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske „Lješnjomedska rapsodija moga kraja“ odobrenog Strukovnoj školi Virovitica kao prijavitelju i Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina kao partneru.

Ova aktivnost obuhvatila je radionicu izrade gastro suvenira Virovitičko-podravske županije od meda, lješnjaka i čokolade. Učenici Strukovne škole Virovitica, Industrijsko-obrtničke škole Slatina i Osnovne škole „Ivane Brlić-Mažuranić“ Virovitica izradili su prema originalnim receptima, projektu "Lješnjomedska rapsodija moga kraja" pridruženog partnera, hrvatske slastičarske reprezentativke Sandre Jadek lizalice s bijelom čokoladom, lizalice s crnom čokoladom i toblerone lizalice.

Sandra Jadek kao vlasnica obrta „Sandrini kolači“ iz Slatine rado se odazvala pozivu škola na sudjelovanje u „Lješnjomedskoj rapsodiji moga kraja“.

Pred 15-tak učenika i njihovih mentora predstavila je dojmljiva umijeća slastičarskih vještina. Aktivnosti su obuhvatile predstavljanje tri inovativna recepta novog gastro suvenira Virovitičko-podravske županije, pripremu namirnica, zanimljive termičke postupke, oblikovanje proizvoda i dekoriranje gotovog proizvoda.

Učenici su aktivno sudjelovali u svim dijelovima izrade našeg suvenira. Vagali su sastojke i namirnice, sjeckali, topili, glazirali, posipali, a na kraju su i degustirali sve tri okusne linije ovog novog gastro proizvoda Virovitičko-podravske županije.

Za učenike


Državna matura

Školska godina 2023/2024

Kalendar i vremenik provedbe ispita državne mature - drugi rok 

Ispitni katalozi za državnu maturu

Potvrde o položenim ispitima drugoga roka državne mature se preuzimaju kod ispitnog koordinatora u petak, 20. 9. 2024. godine u 10:00 sati.

 

Restoran Strukovne škole Virovitica

Restoran je u sklopu zgrade Strukovne škole Virovitica. U njemu učenici konobari, kuhari i slastičari uz nadzor stručnog osoblja spravljaju i poslužuju jela i uče vještine svojeg budućeg zanimanja. Restoran je opremljen modernom opremom i svime što je potrebno da bi se gosti ugodno osjećali u njemu. Raspolaže s 80 mjesta.

Pogledajte jelovnik

Radno vrijeme

ponedjeljakne radimo
utorak10:00 - 15:00
srijeda10:00 - 15:00
četvrtak10:00 - 15:00
petak10:00 - 15:00
subotane radimo
nedjelja i
blagdani
ne radimo
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.

Prihvaćam samo nužne kolačiće
Prihvaćam sve kolačiće