U srijedu 8. ožujka 2023. g. u Strukovnoj školi Virovitica održana je kulinarska radionica na temu mediteranske kuhinje. Radionica se održavala u sklopu projekta VirtuOS koji se provodi pod vodstvom RCK - Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, a u kojem je Strukovna škola Virovitica partner.
Učenici i nastavnici imali su priliku pod vodstvom iskusnog kulinarskog chefa Nikše Bobana iz Visoke škole Aspira usvojiti znanja o posebnostima mediteranskih namirnica i pripravljanju jela od njih. Radionici su se pridružili i nastavnici Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači.
Vještim kulinarskim rukama nastavnika i učenika pripremljena su ukusna jela - juha od zelenih maslina s feta sirom i redukcijom prošeka, rižot od karameliziranog koromača i krema od dimljene burate, tuna u saur na divljoj rikuli sa sušenim rajčicama i kolač od limuna, koja su nakon radionice poslužena u restoranu Strukovne škole Virovitica.
Ova vrijedna znanja učenici i nastavnici moći će primijeniti u budućem radu te tako obogatiti svoje kulinarsko iskustvo.
ponedjeljak | ne radimo |
utorak | 10:00 - 15:00 |
srijeda | 10:00 - 15:00 |
četvrtak | 10:00 - 15:00 |
petak | 10:00 - 15:00 |
subota | ne radimo |
nedjelja i blagdani | ne radimo |