Mirodijsko bilje za nastavu struke

  Novosti         17.05.2023.

U holu naše škole danas su učenici 3. d razreda turističko-hotelijerski komercijalist presadili mirodije u novu zemlju. Martina, Anastazija, Lucija i Igor presađivali su pelin, metvicu, peršin, vlasac, timijan, bosiljak, origano, ljubicu, čuvarkuću, jestivu pelargoniju i ljupčac. Posude s biljem postavili su uz sjeverni prozor koji se pokazao dobrom pozicijom za rast mirisnih začinskih biljaka. Veći dio mirodija učenici koriste kao dekoraciju pri porcioniranju jela na vježbama iz kuharstva i slastičarstva te za izradu koktela.

Sad ih treba samo povremeno zalijevati.



#strukovnaskolavirovitica #ssv

Za učenike


Restoran Strukovne škole Virovitica

Restoran je u sklopu zgrade Strukovne škole Virovitica. U njemu učenici konobari, kuhari i slastičari uz nadzor stručnog osoblja spravljaju i poslužuju jela i uče vještine svojeg budućeg zanimanja. Restoran je opremljen modernom opremom i svime što je potrebno da bi se gosti ugodno osjećali u njemu. Raspolaže s 80 mjesta.

Pogledajte jelovnik

Radno vrijeme

ponedjeljakne radimo
utorak10:00 - 15:00
srijeda10:00 - 15:00
četvrtak10:00 - 15:00
petak10:00 - 15:00
subotane radimo
nedjelja i
blagdani
ne radimo
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.

Prihvaćam samo nužne kolačiće
Prihvaćam sve kolačiće