O školi

  Strukovna škola Virovitica         01.09.2011.

Strukovna škola Virovitica obrazuje učenike u obrazovnim sektorima turizam i ugostiteljstvo te ekonomija, trgovina i poslovna administracija. Četverogodišnja zanimanja su ekonomist, komercijalist i turističko hotelijerski komercijalist, a trogodišnja zanimanja kuhar, konobar, slastičar. Jedna je od najvećih srednjih škola u Virovitičko-podravskoj županiji. U 22 razredna odjela upisano je 374 učenika, nastavu odrađuje 56 zaposlenih nastavnika, od kojih je 13 nastavnika koji nadopunjuju normu u drugim školama. 12 zaposlenika radi na poslovima stručnog suradnika, administracije i tehničkih poslova

Postoje neke posebnosti Škole koje ju čine prepoznatljivom u lokalnom okruženju, ali isto tako donose dobit te je dio vizije škole razvijati upravo te posebnosti:

Uz školu imamo restoran otvorenog tipa koji omogućava učenicima ugostiteljskih usmjerenja obavljanje praktične nastave. Cilj je učenicima omogućiti pod stručnim nadzorom stjecanje što kvalitetnijih znanja iz struke, ali i da restoran kao takav bude prepoznatljiv svojom ponudom u lokalnom okruženju i doprinosi gospodarstvu lokalne zajednice.

Strukovna škola Virovitica jedina je škola Virovitičko-podravske županije koja ima učenički servis preko kojeg učenici srednjih škola županije ostvaruju mogućnost sezonskog zapošljavanja, a škola ima dobit. Cilj je škole promidžbom privući učenike srednjih škola županije da traže posao preko učeničkog servisa. Posebnost je i fitness dvorana koju je škola iz vlastitih sredstava opremila i otvorila za svoje učenike i nastavnike.

Škola ima dobru suradnju s ostalim srednjim školama Virovitičko-podravske županije, posebno s onima koje imaju ista usmjerenja. Članica je raznih strukovnih asocijacija: Udruge ekonomskih škola RH, Predsjedništva Zajednice turističko - ugostiteljskih škola RH, AEHT-e (Europske asocijacije hotelijerskih i turističkih škola) te udruge Lijepa naša kao škola koja ima status Eko-škole.

Putem IPA projekta škola je ostvarila suradnju s Docklands Academy u Londonu te tako otvorila mogućnost učenicima i nastavnicima za daljnja usavršavanja u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Budući da škola obrazuje učenike za strukovna zanimanja, nastoji se uključiti u rad i povezati sa što više gospodarskih subjekata i institucija koje su važan čimbenik gospodarskog razvoja lokalno i šire. Ostvarena je dobra i redovita suradnja s Obrtničkom komorom Virovitičko-podravske županije, Turističkom zajednicom grada Virovitice i županije, Gospodarskom komorom te ostalim gospodarskim subjektima. S obzirom na činjenicu da učenici Strukovne škole Virovitica obavljaju praktičnu nastavu i izvan škole, ostvarena je suradnja s tvrtkama i poduzetnicima sa ciljem što boljeg osposobljavanja učenika za budući svijet rada. Također, Škola povremeno surađuje s poznatim hotelskim kućama na našoj obali.

Škola sudjeluje na natjecanjima i smotrama, osobito u području strukovnog obrazovanja. Unatrag nekoliko godina to su discipline u okviru World skills Croatia natjecanja iz Poduzetništva, Komercijalni poslovi, Kuharstvo, Slastičarstvo, Ugostiteljsko posluživanje.

Za učenike


Državna matura

Školska godina 2023/2024

Kalendar i vremenik provedbe ispita državne mature - prvi rok

Kalendar i vremenik provedbe ispita državne mature - drugi rok 

Ispitni katalozi za državnu maturu

 

Obavijest za učenike

Obavještavamo Vas da svi učenici odmah nakon objave rezultata državne mature u prvom roku školske godine 2023./2024. danas 10.7.2024. u 12:00 sati neće moći vidjeti svoje listove za koncept ispita iz Hrvatskog jezika i ispita iz Matematike. Molimo Vas da informirate učenike da će uvid u skenirane knjižice koncepta biti omogućen danas nakon 20:00 sati na korisničkim stranicama učenika. Svi ostali materijali koji su temelj za eventualno ulaganje prigovora (listovi za odgovore, listovi ocjenjivača i ispitne knjižice) bit će u potpunosti vidljivi prilikom objave rezultata.Dostupnost skeniranih ispitnih knjižica za koncepte ne dovodi u pitanje točnost prikazanih rezultata.

 

Obavijest za učenike

Svjesni smo problema bodovanja zatvorenog dijela ispita na ispitima Fizike, Informatike i Engleskog jezika - dio čitanje koji zahvaća dio učenika i radimo na sustavnom rješavanju problema. Molimo Vas da zamolite učenike za strpljenje jer ćemo uskoro ažurirati bodove i ocjene na ispravno stanje.

 

Restoran Strukovne škole Virovitica

Restoran je u sklopu zgrade Strukovne škole Virovitica. U njemu učenici konobari, kuhari i slastičari uz nadzor stručnog osoblja spravljaju i poslužuju jela i uče vještine svojeg budućeg zanimanja. Restoran je opremljen modernom opremom i svime što je potrebno da bi se gosti ugodno osjećali u njemu. Raspolaže s 80 mjesta.

Pogledajte jelovnik

Radno vrijeme

ponedjeljakne radimo
utorak10:00 - 15:00
srijeda10:00 - 15:00
četvrtak10:00 - 15:00
petak10:00 - 15:00
subotane radimo
nedjelja i
blagdani
ne radimo
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.

Prihvaćam samo nužne kolačiće
Prihvaćam sve kolačiće