Slastičar

  Strukovna škola Virovitica         01.09.2011.
  • Slastičari se zapošljavaju u obrtničkim radionicama (slastičarnicama) i u kuhinjama ugostiteljskih poduzeća. Mogu raditi i u industrijskoj proizvodnji slastica i konditorskih proizvoda (čokolade, bombona i keksa).
  • Slastičari izrađuju kolače, kreme, sladoled i ostale slastice. Na kraju školovanja osposobljeni su za izradu i ukrašavanje slastica po recepturama. Tijekom školovanja upoznati su s mnogim tradicionalnim receptima, ali i s najnovijim trendovima u slastičarstvu. Stječu znanja o održavanju osobne higijene, čistoće i urednosti radnog prostora i ispravnom čuvanju i skladištenju namirnica i gotovih proizvoda.
  • Nakon 5 godina radnog iskustva slastičari mogu polagati majstorski ispit, a mogu nastaviti školovanje i na višim školama. Napredovati mogu prijelazom u ugostiteljske objekte više kategorije ili preuzimanjem poslovodnih dužnosti u slastičarnici.
NASTAVNI PREDMET 1. god 2. god 3. god
Hrvatski jezik 3 3 3
Povijest 2 - -
Politika i gospodarstvo - - 2
Tjelesna i zdravstvena kultura 2 2 2
Vjeronauk/Etika 1 1 1
Strani jezik I 2 2 2
Strani jezik II 2 2 2
Gospodarska matematika 2 2 2
Računalstvo 2 1 -
Povijest hrvatske kulturne baštine - - 2
Biologija s higijenom i ekologijom 1 2 -
Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća - 2 2
Osnove turizma 2 - -
Poznavanje robe i prehrana 2 2 2
Ugostiteljsko posluživanje - 2 -
Slastičarstvo 7 7 8
Praktična nastava
 - u ugostiteljskom objektu (tjedno)
 - stručna praksa (ljetna)


8
182


8
182

8

Za učenike


Državna matura

Školska godina 2023/2024

Kalendar i vremenik provedbe ispita državne mature - drugi rok 

Ispitni katalozi za državnu maturu

Potvrde o položenim ispitima drugoga roka državne mature se preuzimaju kod ispitnog koordinatora u petak, 20. 9. 2024. godine u 10:00 sati.

 

Restoran Strukovne škole Virovitica

Restoran je u sklopu zgrade Strukovne škole Virovitica. U njemu učenici konobari, kuhari i slastičari uz nadzor stručnog osoblja spravljaju i poslužuju jela i uče vještine svojeg budućeg zanimanja. Restoran je opremljen modernom opremom i svime što je potrebno da bi se gosti ugodno osjećali u njemu. Raspolaže s 80 mjesta.

Pogledajte jelovnik

Radno vrijeme

ponedjeljakne radimo
utorak10:00 - 15:00
srijeda10:00 - 15:00
četvrtak10:00 - 15:00
petak10:00 - 15:00
subotane radimo
nedjelja i
blagdani
ne radimo
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.

Prihvaćam samo nužne kolačiće
Prihvaćam sve kolačiće