Službeno završena provedba projekta Postani poduzetnik budućnosti – budi E-poduzetnik

Novosti   |   22.04.2016.

Završnom konferencijom u školskoj knjižnici Strukovne škole službeno je završila provedba projekta Postani poduzetnik budućnosti - budi E-poduzetnik.

Naša je škola jedna od 28 strukovnih škola u Republici Hrvatskoj kojoj je odobren projekt u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II.

Bespovratna sredstva, odobrena u ovom projektu, potječu iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna RH i za naš projekt ona su iznosila 1.397.386,67 kuna.

Provedba projekta je trajala godinu dana, a Strukovna škola je bila nositelj projekta. Projektni partneri našoj školi su bili Srednja škola Marka Marulića Slatina, Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici i Plava tvornica d.o.o.

Uspješnosti projekta su pridonijeli i VIDRA - Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije i osnivač škole - Virovitičko-podravska županija.

Ciljevi projekta su uspješno ostvareni. I učenici i nastavnici su kroz projektne aktivnosti uspjeli poboljšati teorijska i praktična znanja o poduzetništvu i samozapošljavanju (osnivanju malih obiteljskih poslova, ruralnog gospodarstva i osnivanju i vođenju vlastite tvrtke, korištenju znanja o elektroničkom poslovanju i sl.). Ovim dugoročno stečenim znanjima i vještinama želi se, u konačnici, potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje mladih poduzetnika.

Glavna projektna aktivnost bila je edukacija za naše učenike usmjerenja ekonomist i komercijalist, studente Visoke škole i nastavnike ekonomske grupe predmeta. Osim edukacija, organizirana su studijska putovanja u London i Ljubljanu kao primjeri dobre prakse i još niz drugih aktivnosti te nabava opreme za modernizaciju nastavnog procesa. Dakle, ovim projektom nastojali smo modernizirati postojeće kurikulume u obrazovnom sektoru ekonomije, trgovine i poslovne administracije izvjestila je nazočne Gordana Kovač, koordinatorica za edukaciju nastavnika.

Na završnoj konferenciji su sudjelovala i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac, ravnateljicu naše škole Pavica Biondić-Ivanković i predstavnici partnera u projektu: predstavnica Visoke škole Virovitica Željka Kadlec, ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Slatina Darko Špoljarić te predstavnik Plave tvornice Virovitica Matej Sudar. 

 

 

Za učenike


Državna matura

Restoran Strukovne škole Virovitica

Restoran je u sklopu zgrade Strukovne škole Virovitica. U njemu učenici konobari, kuhari i slastičari uz nadzor stručnog osoblja spravljaju i poslužuju jela i uče vještine svojeg budućeg zanimanja. Restoran je opremljen modernom opremom i svime što je potrebno da bi se gosti ugodno osjećali u njemu. Raspolaže s 80 mjesta.

Pogledajte jelovnik

Radno vrijeme

ponedjeljakne radimo
utorak10:00 - 15:00
srijeda10:00 - 15:00
četvrtak10:00 - 15:00
petak10:00 - 15:00
subotane radimo
nedjelja i
blagdani
ne radimo

Za nastavnike


Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.