Strukovna škola Virovitica započela projekt vrijedan 144.997,25 eura

  Novosti         icv.hr         26.10.2012.

Strukovna škola Virovitica u partnerstvu sa srednjim školama Stjepana Ivšića iz Orahovice i Stjepana Sulimanca iz Pitomače organizirala je početnu konferenciju u okviru provedbe projekta "Budi sretan, budi zdrav, nutricionizam i njegova primjena u školskom kurikulumu". Ovaj projekt se financira sredstvima IPA fonda za razvoj ljudskih potencijala u Hrvatskoj, a cilj mu je promicati znanja o nutricionizmu kao znanosti koja proučava prehranu i utjecaj prehrane na zdravlje čovjeka. Na konferenciji su uz ravnatelje i djelatnike srednjih škola nazočili i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac i ravnateljica Razvojne agencije VIDRA Sanja Bošnjak, a u uvodnom djelu sve nazočne pozdravila je ravnateljica Strukovne škole Virovitica Pavica Biondić Ivanković.

Strukovna škola Virovitica jedna je od 30 strukovnih škola u Hrvatskoj kojoj su odobrena bespovratna sredstva za projekt iz IPA programa Razvoj ljudskih potencijala u komponenti Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva. Značajnu ulogu u potpori i realizaciji projekta imaju osnivač škole Virovitičko-podravska županija i Razvojna agencija Virovitičko-podravske županije VIDRA. Ukupna vrijednost projekta iznosi 144.997,25 €, odnosno 1.091.577,80 kuna. Nepovratna sredstva EU iznose 94,86 % od ukupne vrijednosti, odnosno 137.544,39 € ili 1.035.470,70 kuna. Najveći dio sredstava bit će utrošen na edukaciju 20 nastavnika stručnih predmeta ugostiteljske struke i 60 učenika koji se obrazuju za ugostiteljska zanimanja (po 20 iz svake škole). Ostali dio sredstava namijenjen je za nabavu opreme (ugostiteljske i ostalih nastavnih sredstava) te studijsko putovanje. Projektna ideja nastala je kao rezultat analize postojećih ugostiteljskih programa u kojima nisu dovoljno zastupljeni sadržaji iz područja zdrave prehrane i nutricionizma kao potrebe koju nameću novi trendovi na tržištu/u gospodarstvu. Osnovni cilj projekta je promicanje znanja o nutricionizmu kao znanosti koja proučava prehranu i način utjecaja prehrane na zdravlje čovjeka usvajanjem novih kompetencija učenika i nastavnika ugostiteljskih usmjerenja (kroz teorijska znanja i praktičnu nastavu). Odobravanjem traženih sredstava za ovaj projekt učenici će usvojiti nova znanja koja će prenositi na svoja buduća radna mjesta, biti konkurentniji na tržištu rada te širiti ideju o važnosti zdrave prehrane, a educirani nastavnici će prenositi stečena znanja na ostale generacije učenika. (www.icv.hr; Fotografije: Bruno Sokele)

Za učenike


Restoran Strukovne škole Virovitica

Restoran je u sklopu zgrade Strukovne škole Virovitica. U njemu učenici konobari, kuhari i slastičari uz nadzor stručnog osoblja spravljaju i poslužuju jela i uče vještine svojeg budućeg zanimanja. Restoran je opremljen modernom opremom i svime što je potrebno da bi se gosti ugodno osjećali u njemu. Raspolaže s 80 mjesta.

Pogledajte jelovnik

Radno vrijeme

ponedjeljakne radimo
utorak10:00 - 15:00
srijeda10:00 - 15:00
četvrtak10:00 - 15:00
petak10:00 - 15:00
subotane radimo
nedjelja i
blagdani
ne radimo
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.

Prihvaćam samo nužne kolačiće
Prihvaćam sve kolačiće