Učenici 3. razreda usmjerenja kuhar i slastičar i 1. razreda usmjerenja konobar bili su na terenskoj nastavi berbe grožđa i prerade grožđa do mošta u sklopu predmeta Poznavanje robe i prehrana. Terenska nastava organizirana je u suradnji sa Podrumom Vineda iz Vukosavljevice. Učenici su u vinogradu brali grožđe sorte grašavina, koja je u vinogradima Podruma Vineda zastupljena sa 60%. Nakon berbe učenici su vidjeli dio prerade - muljanje grožđa i prešanje masulja. Jedan od vlasnika Vinede, Neven Kovač, učenicima je govorio o nasadima vinograda, tehnološkom procesu i čuvanju vina u podrumu. Učenicima su predstavili i asortiman vina koji proizvode od vlastita grožđa.
Zahvaljujemo se Podrumu Vineda koji je za učenike organizirao ručak, a kako bi se učenici sjećali berbe za poklon su dobili majice.
Prijevoz učenika osigurao je RCK Osijek jer je terenska nastava dio projekta naše škole i RCK Osijek, kako bi učenici i praktičnim radom usvajali znanja.
U pratnji učenika bili su nastavnici Ivan Jurišić, Renata Matišić i Karmenka Picek.
ponedjeljak | ne radimo |
utorak | 10:00 - 15:00 |
srijeda | 10:00 - 15:00 |
četvrtak | 10:00 - 15:00 |
petak | 10:00 - 15:00 |
subota | ne radimo |
nedjelja i blagdani | ne radimo |