Terenska nastava - berba grožđa

  Novosti         15.09.2022.

Učenici 3. razreda usmjerenja kuhar i slastičar i 1. razreda usmjerenja konobar bili su na terenskoj nastavi berbe grožđa i prerade grožđa do mošta u sklopu predmeta Poznavanje robe i prehrana. Terenska nastava organizirana je u suradnji sa Podrumom Vineda iz Vukosavljevice. Učenici su u vinogradu brali grožđe sorte grašavina, koja je u vinogradima Podruma Vineda zastupljena sa 60%. Nakon berbe učenici su vidjeli dio prerade -  muljanje grožđa i prešanje masulja. Jedan od vlasnika Vinede, Neven Kovač, učenicima je govorio o nasadima vinograda, tehnološkom procesu  i čuvanju vina u podrumu. Učenicima su predstavili i asortiman vina koji proizvode od vlastita grožđa.

Zahvaljujemo se Podrumu Vineda koji je za učenike organizirao ručak, a kako bi se učenici sjećali berbe za poklon su dobili majice.

Prijevoz učenika osigurao je RCK Osijek jer je terenska nastava dio projekta naše škole i RCK Osijek, kako bi učenici i praktičnim radom usvajali znanja.

U pratnji učenika bili su nastavnici Ivan Jurišić, Renata Matišić i Karmenka Picek.

Za učenike


Restoran Strukovne škole Virovitica

Restoran je u sklopu zgrade Strukovne škole Virovitica. U njemu učenici konobari, kuhari i slastičari uz nadzor stručnog osoblja spravljaju i poslužuju jela i uče vještine svojeg budućeg zanimanja. Restoran je opremljen modernom opremom i svime što je potrebno da bi se gosti ugodno osjećali u njemu. Raspolaže s 80 mjesta.

Pogledajte jelovnik

Radno vrijeme

ponedjeljakne radimo
utorak10:00 - 15:00
srijeda10:00 - 15:00
četvrtak10:00 - 15:00
petak10:00 - 15:00
subotane radimo
nedjelja i
blagdani
ne radimo
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.

Prihvaćam samo nužne kolačiće
Prihvaćam sve kolačiće