U praktikumu kuharstva naše škole u petak, 1. travnja 2022. godine, bilo je veoma dinamično i mirisno. Regionalni centar kompetentnosti i Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, u suradnji sa Strukovnom školom Virovitica, ugostili su dvoje predavača: Miroslava Balažića i Mariju Bošnjak. Uz profesorice kuharstva Sanju Bodalija-Mikšić i Ljubicu Mihaljević voditelji su zainteresiranim učenicima 3.d (turističko-hotelijerski komercijalisti) i 2.f razreda (konobari, slastičari) održali radionicu Dekonstrukcija tradicionalnih jela kroz putovanje okusima i mirisima Dalmacije i Istre.
Učenici su bili upoznati sa karakteristikama i poviješću Istarske i Dalmatinske kuhinje. Usvojili su znanja i vještine u izradi sljedećih jela: foccacia, skradinska torta, srdele na savor, pašticada s prilogom od krumpirovog tijesta, brudet s krem palentom, salata Dalmatinka, sladoled od orašastih plodova i suhih grožđica, bubble čokolada sa maslinovim uljem te splitska torta.
Voditelji radionica primjenjivali su kreativne metode u nastavi pri pripremi i serviranju jela.
Tako je ovaj korizmeni petak u školi donio mirise posne Istre i Dalmacije.
#tradicionalnajela #Istra #Dalmacija #kuharstvo #Regionalnicentarkompetentnosti #UgostiteljskoturističkaškolaOsijek #turistickohotelijerskikomercijalist #konobar #slasticar #strukovnaskolavirovitica #ssv
Školska godina 2023/2024
Kalendar i vremenik provedbe ispita državne mature - drugi rok
Ispitni katalozi za državnu maturu
Potvrde o položenim ispitima drugoga roka državne mature se preuzimaju kod ispitnog koordinatora u petak, 20. 9. 2024. godine u 10:00 sati.
ponedjeljak | ne radimo |
utorak | 10:00 - 15:00 |
srijeda | 10:00 - 15:00 |
četvrtak | 10:00 - 15:00 |
petak | 10:00 - 15:00 |
subota | ne radimo |
nedjelja i blagdani | ne radimo |